Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 4. februára 2011

„Počas operácie si klienta párkrát postavím“


MedicomVIP je nenápadná klinika modernej liposukcie na bratislavských Kramároch. Pri pohľade na novú budovu by zrejme len málokoho napadlo, že práve tu mnohí ľudia začínajú svoju púť za krásou. V dnešnej spoločnosti totiž byť krajším, znamená aj schudnúť. K tomu svojim klientom pomáha aj MUDr. Martin Šimkanin, ktorý hovorí o klinike toto:

Čím je klinika modernej liposukcie MedicomVIP taká výnimočná?

Sme jediná klinika na Slovensku, ktorá sa špecializuje na tumescenčnú liposukciu. Tú vykonávame na všetkých partiách tela, kde sa realizovať vôbec dá.

Ktoré partie to teda sú?

Najčastejšie je to brucho, boky, chrbát, stehná, kolená, horná časť lýtok, podbradky, ramená a dokonca aj oblasť pod pazuchami.

A ktoré z nich sú dnes najpopulárnejšie?

U žien je to jednoznačne brucho, vnútorné a vonkajšie stehná a u pánov je to zase hlavne brucho a pás a v dnešnej dobe už aj prsia.

Kto tvorí väčšinu vašej klientely?

Jedná sa, samozrejme, o dámy, ale najnovšie aj o pánov, čo je neuveriteľné. Nastáva zrejme obdobie, kedy aj oni pochopili, že nestačí mať iba peniaze, ale chcú byť aj pekní.

Je to teda v súčasnosti v priemere pol na pol?

Určite pol na pol ešte nie. Zhruba na desať žien prídu teraz traja muži, takže približne 30%.

Čím to je, že sa ľudia čoraz častejšie rozhodnú pre liposukciu a nie pre prirodzené chudnutie?

Ženy, ale samozrejme aj muži, sa dostanú do istého štádia, kedy dochádza k spomaľovaniu metabolizmu. Tukové bunky zväčšujú svoj objem a zvyšuje sa tuková vrstva v problémových partiách. Sú to lokality, kde sa dá tuku len veľmi ťažko zbaviť prirodzenou cestou. Tento tuk je metabolicky akoby mŕtvy, nereaguje na zmenu životosprávy, a preto nedochádza k jeho úbytku ba práve naopak, hromadí sa. Ľudia sú potom z nulového efektu svojho úsilia frustrovaní.

Klinika modernej liposukcie MedicomVIP sa špecializuje na najnovší druh liposukcie, tzv. tumescenčnú liposukciu. 

V čom je rozdiel medzi touto metódou a klasickou liposukciou?

Táto nová metóda je založená na tom, že oblasť, ktorú odsávame predtým napúšťame špeciálnym roztokom. Tukové bunky vďaka tomu zväčšia svoj objem, sú krehkejšie a ľahšie sa odsávajú. Dôležité je aj to, že roztok pomáha zastaviť krvácanie v oblasti, a tak môžeme odsávať už len čistý tuk. Pri napúšťaní tohto roztoku do tela dochádza zároveň k lokálnemu znecitliveniu, klient teda nie je uspávaný, a hlavne tým sa celý zákrok líši od klasickej liposukcie. Okrem tohto rozdielu ešte najnovšie používame aj viacnásobne tenšie kanyly na odsávanie.

Aká je starostlivosť o klienta po zákroku?

Zákrok trvá približne hodinu a pol a hneď po ňom môže ísť klient domov. Vďaka ultra tenkým kanylám sa neporušuje závesný aparát kože, takže stačí potom dva týždne nosiť špeciálnu elastickú bielizeň. Neskôr, asi po týždni, už môže začať pacient cvičiť. Výhodu je, že po operácii neostávajú jazvy, len maličké ranky, ktoré sa ani nezašívajú a po pár mesiacoch vyblednú.

Stalo sa vám niekedy, že by bol klient po zákroku nespokojný?

Keď sa pracuje s ľuďmi, a hlavne pri estetickej chirurgii, stane sa výnimočne, že nie každý je stopercentne spokojný, ale my sa snažíme vyhovieť každému maximálnym spôsobom. Štatisticky je to tak päť prípadov do roka. Občas sa prihodí, že klientke, keďže ide väčšinou o dámy, sa zdá, že jedna strana je ešte o málinko väčšia, ako by mala byť. Prirodzene, keď príde, skoriguje sa to. Počas operácie si klienta radšej párkrát postavím, lebo predsa len, keď človek leží, všetko sa zdá byť ideálnejšie. Taký prípad, kde by došlo k výraznejšej deformácii, ako pri bežných liposukciách, sme chvalabohu nemali. Spokojnosť našich pacientov je u nás prvoradou záležitosťou.

Vaša najstaršia pacientka mala 67 rokov, zaujímal by ma ale váš najmladší klient.

Mali sme tu jednu slečnu, ktorá mala iba sedemnásť rokov. Musela prísť s rodičmi, ktorí za ňu v tomto prípade prevzali zodpovednosť. Táto pacientka trpela vyslovene psychickou traumou, lebo v hornej časti tela bola veľmi štíhla, no vonkajšie stehná mala príliš dominantné.

A aký bol váš najkurióznejší prípad?

Mal som jedného pána, ktorý chcel odsať zadok. Počas mojej praxe sa to stalo len raz. Na muža to bola nezvyčajná požiadavka. Pritom zadná partia tohto pána nebola vôbec nadmerná, ale tak každý sme iný a máme inú predstavu o svojej kráse.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára